Pagina's

zondag 27 april 2014

De Paashaas, de Paashaas, hij is weer in het land.....

De Paashaas, de Paashaas, hij is weer in het land! En aan zijn ene pootje hangt een grote mand. Zijn mand zit vol met eieren bim, bam, beieren en volgend jaar komt hij weerom bim, bam, bom!


De tuinkers werd met veel zorg en liefde gezaaid. Net op tijd, want bij het paasontbijt stonden de sprietjes vrolijk rechtop en geurden heerlijk. Ze mochten echter niet opgegeten worden, dat konden ze niet over hun hard verkrijgen. Nu staat de tuinkers op de seizoentafel te wachten en weet met zichzelf niet goed raad. De stengels zijn zooo lang, dat ze grote moeite hebben om fier rechtop te blijven staan. Maar de kinderen zijn tevreden en trots! Iedere dag komen ze even kijken hoe ze erbij staan.


Klaar om de eieren van de Paashaas te zoeken. Glunderend en wel! Colaa, werd vandaag Cocola. En gesmuld werd er, zijn eerste chocolade ei.


Zelfs in mijn vogelhuis mama! 


Grote pret hadden ze alle drie. En wat zijn Seppe en Elke alweer groot. Ze helpen Rein met zoeken, geven hem ook eieren en nemen hem mee door de tuin. Heerlijk om te zien, een warm gevoel bekruipt me en laat me die dag niet meer los. Het was genieten.


Zelfgebakken paasbrood. 

Recept:

500g bloem 
250ml rijstmelk of water
1 el gist
scheutje agavesiroop
1 mespunt kardemom
snufje zout
1 hand gewelde rozijnen
1/2 hand gewelde abrikozen in stukjes
1 ei

Verwarm de oven voor op 180 C.
Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Doe de gist in het kuiltje en voeg wat van de melk toe.
Roer de melk een beetje door de gist en een beetje bloem zodat een vloeibaar papje ontstaat in het kuiltje.
Laat dit 10 min. rusten.
Voeg het zout toe, het zoetmiddel en de kardemom.
Voeg beetje bij beetje de melk toe en kneed het deeg tot een soepel niet kleverig deeg.
Laat het deeg ongeveer een uurtje rusten, tot het in volume is verdubbeld.
Voeg dan de rozijnen en abrikozen toe. Kneed alles goed door en breng het deeg in de gewenste vorm.
Maak een nestje voor het ei en leg dit op het deeg.
Bestrijk het brood met wat melk.
Bak het brood in de voorverwarmde oven tot het mooi goudbruin is en de prikker er schoon uit komt. Ongeveer 30 min.


Op weg naar de Paasbrunch. de hoed kreeg Elke van haar Opa. Hij is nog van haar overgroot oma geweest. Een echte dame.


Fijne week!
Marilke Jorinde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten