Pagina's

dinsdag 10 september 2013

Het circus, het circus, paarden, clowns.....

He, daar zijn ze, ja daar zijn ze, kijk eens door het raam. Met hun paarden en kamelen, wat een karavaan. Ze komen bij ons in de stad midden op het plein. Ik droom ervan om ooit ook eens een circusbaas te mogen zijn.....
Het circus het circus, paarden clowns en muzikant, dikke beer, directeur, paarden en een olifant.



Het is een liedje wat ik ooit op notenleer in België leerde over het circus. 
Dit weekend gingen we met de twee oudsten voor het eerst naar het circus. Circus Renaissance. Een lieflijk, vrij langzaam circus, met een kleine staf en voor kinderen hele mooie acts. Seppe was verrukt, hij vertelt er nu nog over. De clowns waren het hoogtepunt. Daarnaast vond hij de acrobaat op de ladder, die niet vast stond, heel knap en de vuurspuwer, tevens gewichtheffer (in zwart wit gestreept soort badpak) vond hij heel spannend. 
Elke heb ik na drie min. mee uit de tent genomen en naar vrienden gebracht. De muziek stond vrij hard. Te hard voor Elke ons gevoelige meisje. Ze kon alleen maar huilen, hield haar handen tegen haar oren en was heel bang. Toen we de tent uitliepen was ze helemaal opgelucht en blij! Ons lieve meiske heeft die middag heerlijk gespeeld en daarna werden we ook nog getrakteerd op pannenkoeken bij deze vrienden.

Voor de ouderavond op school bakte ik een pruimentaart. 



Recept:


Voor het deeg:
175g zachte boter
150g bloem
100g havermout
25g suiker of agave siroop

Voor de vulling:
3 eieren
200g kwark
75g crème fraîche
75g suiker of agave siroop
1 el custardpoeder

De pruimen:
400g pruimen, doormidden gesneden en ontpit
30g boter
2 el suiker of ahorn siroop
1 tl kardemompoeder
3 el geschaafde amandelen

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Doe de zachte boter en het zoetmiddel in een kom en mix het geheel wit en romig.
Roer de bloem en de havermout erdoor.
Druk het deeg uit in een bakvorm.
Bak de bodem blind ongeveer 20 min. in het midden van de oven. Tot hij goudbruin is.
Maak ondertussen de vulling.
Doe de kwark, de crème fraîche en de eieren in een kom. Roer alles goed door elkaar met een garde of mixer.
Voeg het zoetmiddel toe en de custard en mix alles goed door elkaar.
Smelt de boter in een koekenpan, voeg het zoetmiddel toe en de kardemom.
Leg de pruimen met de gesneden kant naar onderen in de pan. Laat gedurende 5 min. sudderen.
Vul de gebakken taartbodem met het kwarkmengsel.
Leg daarin de pruimen met de gesneden kant naar boven. Je kan eventueel wat van de boter met kardemom eroverheen gieten. 
Strooi de geschaafde amandelen over de taart.
Bak de taart nu non ongeveer 30 min. tot hij mooi goudbruin is.



Eet smakelijk,
Marilke Jorinde




Geen opmerkingen:

Een reactie posten