Pagina's

donderdag 3 oktober 2013

Chocoladetaart met aardbeien en slagroomkrullen



Waar komt het verlangen naar zo'n taart nou vandaan? Seppe wil eigenlijk altijd een chocoladetaart voor zijn verjaardag. Dat is niets nieuws. Dit jaar wilde hij een CHOCOLADETAART MET SLAGROOMKRULLEN!
We hebben thuis een cd'tje met daarop vier verhaaltjes, voorgelezen door Frank Groothof. Het verhaaltje waar Seppe zijn taart uit voortgekomen is heet: Een taart voor kleine Beer (Max Velthuijs). Zoals Frank Groothof chocoladetaart en room en aardbeien uitspreekt, doet je bijna watertanden. Je proeft het haast.
Nu, daar kwam de wens van een chocoladetaart met slagroomkrullen vandaan. Dus ben ik aan de slag gegaan. Aardbeien vinden in deze tijd, die ook ergens naar smaken, is eigenlijk onmogelijk. Dat is dan ook niet helemaal gelukt en ze waren heel duur.
De combinatie met de chocoladetaart en chocolademousse was echt heerlijk!! 
Ondanks dat hij heel groot en machtig was, ging hij op 1 stukje na helemaal op.



Recept:
(Gebaseerd op een recept uit Trish Deseine)

Voor de taart:
250g boter
300g pure chocolade
5 eieren
150g ahornsiroop, rietsuiker, kokosbloesemsuiker 
90g bloem
1 1/2 el wijnsteenpoeder, bakpoeder

Voor de chocolademousse:
(recept van Jamie Oliver, in zijn recept doet hij er ook Amaretto in)
125g pure chocolade
35g boter
175ml slagroom
1 flink ei
1 el honing

250g aardbeien
200ml slagroom

Verwarm de oven voor op 200 C.
Verwarm de boter en de chocolade au bain-marie tot ze gesmolten zijn.
Klop de eieren en het zoetmiddel tot een dik, bleekgeel mengsel.
Voeg langzaam de bloem en het bakpoeder toe.
Voeg nu de gesmolten boter en chocolade toe en meng ze goed maar voorzichtig met elkaar.
Bak de taart in ongeveer 30 min. gaar. In het midden mag de taart zacht blijven.
Laat hem afkoelen en haal daarna de vorm eraf.

Smelt nu de chocolade en de boter voor de chocolademousse au bain-marie.
Klop de slagroom stijf in een kom, maar zo dat er zachte puntjes op blijven staan.
Klop in een andere kom de eieren en de honing tot een luchtige massa.
Spatel hier de slagroom door en daarna de chocolade. Doe dit heel voorzichtig zodat je niet teveel lucht verliest.
Zet de kom in de koelkast en laat de chocolademousse opstijven. Hij heeft ongeveer 5 uurtjes nodig. Een hele nacht is nog beter.

De taart zakt bij het afkoelen een beetje in.
Als hij is afgekoeld kan je daarin en op de bovenkant de chocolademousse smeren.
Versier de taart van binnen naar buiten met halve aardbeien.
Klop de slagroom stijf en doe in een spuitzak.
Spuit aan de rand steeds chocoladetoefjes en eentje in het midden.
Je mag natuurlijk ook zelf weten hoe je hem wil versieren.

Morgen de Cheesecake met bosbessen en haverbodem.

Bakze!
Marilke Jorinde





Geen opmerkingen:

Een reactie posten