Pagina's

zondag 13 oktober 2013

Verhuizen en Bosbessen Cheescake




Vandaag werden de laatste dingen uit het Vlaamse huis van mijn ouders naar Nederland verhuist. Om te kunnen helpen hadden ook wij hulptroepen nodig om op onze kinderen te passen. Zij kwamen in de vorm van mijn lieve zus, haar man en hun aller schattigste meiske, mijn petekind.
De kinderen hadden de dag van hun leven, er werd een kamerhoge Kaplatoren gebouwd, ze maakten appelmoes en bakten pannenkoeken, ze waren dolgelukkig.
Ondertussen waren manlief en ik glazen in aan het pakken, tafelvoetbal uit elkaar halen, auto's inladen en ga zo maar door. Is het huis leeg? Bijna nog eenmaal zal er op en neer gereden moeten worden. We sloten af met een gezellig etentje met zeer riant gevulde borden. Die echter bij iedereen leeg raakten. We hadden honger geloof ik.
Ook zijn we verwend met hele mooie glazen, en servettenhouders, kruiwagen, en tafelvoetbal. Nu nog een plekje zoeken voor dat alles.


Gisteren bakte ik de Bosbessen Cheesecake nog een keer, alleen met een nog meer aangepast recept en aangepaste baktijd.
Ik moet eerlijk zeggen dat hij nog beter is geworden dan de eerste keer. Hij was verrukkelijk en smolt op mijn tong. Echt het proberen waard. Een beetje raar om over je eigen taart te zeggen, dat moet gezegd worden. De bosbessen zijn ditmaal wel een beetje dieper de taart in gezakt dan de eerste keer toen bleven ze mooi aan de top liggen. Niet zo'n zelfbakker? En woon je in de buurt van Breda dan is hij binnenkort te bestellen via Taartjes en Thee.


Recept:
Voor de bodem:

100g zachte boter
40g rietsuiker
100g bloem 
50g havermoutvlokken
1/2 tl wijsteenpoeder
een snufje zout

Voor de vulling:
500g roomkaas
250g kwark
100g rietsuiker of kokosboesemsuiker
50g maizena
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
100ml slagroom
200g witte chocolade
100g bosbessen

Verwarm de oven voor op 150 °C.
Smelt de boter en voeg het zoetmiddel toe, mix dit een romig mengsel. Niet te lang.
Voeg de bloem, de havermoutvlokken, het zout en het wijnsteenpoeder toe. 
Kneed alles tot een stevig deeg, wat nog ietwat plakkerig is.
Verdeel het deeg over de bodem van een ingevette bakvorm.
Prik het deeg op enkele plekken in.
Zet hem in de oven en bak hem gedurende 20 tot 25 goudbruin.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Klop ondertussen de roomaas en de kwark romig.
Voeg de suiker, de maizena en de vanillesuiker toe en mix alles goed door elkaar.
Klop de eieren er een voor een door en meng als laatste de slagroom door het roomkaas mengsel.
Voeg nu voorzichtig de gesmolten chocolade erdoor.
Giet de vulling op de bodem en strooi hier de bosbessen overheen.
Zet de taart in de oven en laat hem gedurende 1 uur langzaam gaar worden. Als hij goudbruin is voordat het uur is verstreken, leg er dan een zilverfolie overheen en laat hem dan verder bakken.
Zet de oven uit na 1 uur en laat de taart nog 30 min. in de oven staan.


Genietze en voor de zuiderlingen onder ons, een fijne vakantie!
Marilke Jorinde


Geen opmerkingen:

Een reactie posten