Pagina's

dinsdag 27 augustus 2013

Waterspeelplek


Een vriendin nam me mee naar een heerlijke plek midden in de stad. Een waterspeeltuin!
In augustus werkte de gemeente aan een een waterspeelplek voor kinderen. Deze speelplek werd gerealiseerd in het Hooghoutpark in Breda. Een geweldige plek waar kinderen, jong en oud naar hartelust kunnen spelen met water en zand en hun fantasie hen mee kan voeren in allerlei spel. Er werd gebouwd met net nat gemaakt zand. Er was een heuse speelhaai, die nat werd gehouden onder het spetterende water, of mocht zwemmen in het poeltje wat was ontstaan. Er werd voorzichtig met de handen gevoeld aan het water. Kortom voor ieder kind iets wils. 
De plek waar de waterspeeltuin zich bevindt is een wadi. Deze is uitgediept en er is een zandeiland in gemaakt. Er omheen ligt een gracht. Op het eiland staat een houten klimhuis met daarin een waterpomp. Wanneer het water wordt opgepompt, en dat op zich is al een hele belevenis, kan het twee richtingen worden opgestuurd. Het stroomt door houten stammen met daarin gleuven. Het was een heerlijke middag!


We aten een hele kom vol kersen in de tuin op het picknickkleed. Het lijkt wel zomer!




Alles werd kers, hun handen, gezichten en kleding. Maar gesmuld hebben we!
Maar voor sommigen is een schaal vol kersen niet genoeg. Ik kan me daar iets bij voorstellen als je uit iedere kers 1 hapje neemt en hem dan in het potje legt voor de pitten! Dan heb je natuurlijk niet genoeg gegeten. In alle ernst werd er begonnen aan een reuzen appel. 


Marilke Jorinde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten